Schade melden Hulp en advies? Bel: 0228 - 530 300

Pensioen

Pensioenen, een oerwoud? Niet met de goede gids

Pensioenen. Weinig vakgebieden hebben zoveel te maken met veranderende regelgeving als dit. Maar wat is pensioen nu eigenlijk? Onder pensioen verstaan we voorzieningen voor de oude dag, voor nabestaanden en voor arbeidsongeschiktheid. Deze voorzieningen zijn vaak toegezegd en geregeld, tussen werkgevers en werknemers.

Afspraak is één ding

Bij pensioenen gelden afspraken tussen werkgevers en werknemers, in de vorm van een beschikbare premie, of in de vorm van een gegarandeerd pensioen, gebaseerd op het laatst verdiende loon of op het gemiddeld verdiende loon. Binnen de afgesproken regeling wordt er vervolgens pensioen opgebouwd.

Duidelijkheid is (soms) een ander

Weet u hoeveel pensioen u nu eigenlijk heeft opgebouwd? Op welke wijze uw pensioen is opgebouwd? Kunt u uw pensioen eerder opnemen? Is het mogelijk om uw eerder opgebouwde pensioenaanspraken over te zetten naar een nieuwe regeling? De antwoorden op deze vragen zijn niet altijd even gemakkelijk terug te vinden in uw overzichten (tevens zijn de meeste pensioenregelingen niet optimaal waardoor er in de meeste gevallen geen sprake is van een goede pensioenopbouw).

Een goede gids biedt duidelijkheid

Bij Bloemendaal Advies Groep weten we uitstekend de weg, in het 'oerwoud' van pensioenen. Met ons samenwerkende pensioenspecialisten leggen u graag en helder uit wat u van uw pensioenregeling(en) kunt verwachten. Dat geldt voor zowel werknemers als voor werkgevers. Naast de pensioenafspraken, die er zijn geregeld tussen werkgevers en werknemers, is het ook mogelijk om privé voorzieningen te treffen, die bovendien fiscaal worden gefaciliteerd. Een dergelijk privépensioen heet lijfrente. Ook hiermee zijn wij u graag van dienst.

Lijfrentepremies & belastingvoordeel

Indien u op een fiscaal vriendelijke manier uw pensioenvoorziening wilt regelen of aanvullen, dan kunt u dit uitstekend doen met een lijfrenteverzekering of een bankspaarregeling. De lijfrente opbouw is bij uitstek geschikt voor ondernemers of voor particulieren, die zelf een (aanvullend) pensioen wensen op te bouwen. Premies voor lijfrente opbouw, zijn binnen vastgestelde kaders, volledig fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Financieel & fiscaal advies: gedegen basis voor best passende oplossing

Ook bij lijfrentes is het van belang dat u zich laat goed laat adviseren door Bloemendaal Advies Groep. Wij kennen de diverse opbouwmogelijkheden als geen ander en we kunnen uitstekend vergelijken tussen de proposities van diverse aanbieders. Samen met u inventariseren wij de voorzieningen die u al heeft en stellen we vast welke voorzieningen of aanvullingen u nog wenst. Op basis daarvan krijgt u een passend financieel en fiscaal advies, gebaseerd op de berekening van uw jaarruimte. Neemt u contact met ons op voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak.


Dé financiële specialist van West-Friesland en Flevoland!

  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Volledig onafhankelijk
  • Vaste aanspreekpunten
  • Altijd persoonlijk contact!
  • Scherp, Simpel & Snel
  • Verzekering, hypotheek, pensioen, makelaar en sparen onder 1 dak!